Vragen? Bel: 088-6728300

Datanetwerk


Datanetwerk,
snel, storingsvrij en multifunctioneel

Orsatel biedt een totale oplossing voor uw netwerkomgeving. Met jarenlange ervaring op het gebied van telecommunicatie weten wij als geen ander hoe belangrijk een optimaal functionerend datanetwerk is. Wij leveren, installeren en certificeren conventionele kopernetwerken en glasvezelnetwerken in LAN omgevingen.

Snel & storingsvrij
datanetwerk

Voor welk bedrijf is het datanetwerk geen levensader? Wat gebeurt er als het internet eruit ligt? Of medewerkers de server niet kunnen bereiken? Dan ligt uw organisatie plat. Voor een efficiënte bedrijfsvoering is het belangrijk dat computers en randapparatuur storingsvrij functioneren, uw personeel met plezier werkt en uw klanten kunnen vertrouwen op een goede bereikbaarheid.

Multifunctioneel
datanetwerk

Uw LAN-netwerk wordt steeds belangrijker. Voorheen maakte u alleen gebruik van uw datanetwerk voor het aansluiten van uw werkstations, servers en randapparatuur. Tegenwoordig is het heel normaal uw datanetwerk multifunctioneel in te zetten. VoIP, telefonie over het datanetwerk en IP-camera's zijn heel gewoon. Maar denk ook eens aan uw kopieermachines, toegangscontrole of brandbeveiliging.

Datanetwerk bekabeling aanleggen

Van UTP naar glasvezel, van bekabeld tot draadloos en van inpandige- naar buitenkabels. Voor een storingsvrije werking is de aanleg van bekabeling met aansluitingen specialistisch werk.

Orsatel biedt u netwerken van:

  • koper bekabeling: UTP en FTP en de normen CAT 5, CAT 6
  • glasvezel bekabeling: multimode en singlemode
  • draadloos: een modern datanetwerk is vaak opgebouwd uit draadloze componenten

Om in een later stadium de optimale werking van uw netwerk te kunnen garanderen, is het al bij de aanleg van bekabeling noodzakelijk om storingsbronnen uit te bannen en de juiste kwaliteit kabels te gebruiken. Kabels trekken is hoogwaardig vakwerk. Wij zorgen ervoor dat u netwerk (weer) voldoet aan moderne eisen. Continue. Zonder zorgen.

Meten & advies

Breng de kwaliteit en prestaties van uw verbinding in kaart

Presteert uw netwerk ondermaat? Wilt u een netwerk analyse laten uitvoeren? Aan de hand van een datanetwerk-analyse adviseren wij u of en hoe uw datanetwerk het beste aangepast of vernieuwd kan worden zodat ook uw bedrijf qua datastroom toekomstbestendig is. Wij controleren en kwalificeren koper, glas en wifi netwerken, of een combinatie daarvan. Ook beschikken wij over moderne meetapparatuur voor het certificeren van coaxiale en ethernet bekabeling. Laat uw netwerk analyseren door onze netwerk-experts.

 

 

Maak een afspraak
Patchkast inrichten

Werkt het kloppende hart van uw digitale organisatie?

Als de bekabeling van uw netwerk de aders zijn, dan is de patchkast het kloppend hart van uw digitale organisatie. Op dit punt komen alle verbindingen bijeen. Maar de patchkast is ook een kwetsbare plek waarvan de aanleg zeer nauwkeurig en zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk dat u een specialist kiest voor de aanleg van uw serverkast. Wilt u een patchkast laten bouwen?

 

 

Maak een afspraak
foto ophangen patchkast door orsatel monteur bij het zweminstituut.png
Heeft u een storing?

Schakel onze storingsdienst in

Lampen, elektrische installaties, telefoonapparatuur, het zijn stuk voor stuk storingsbronnen die uiteindelijk kunnen resulteren in slechte prestaties, of zelfs het uitvallen van netwerksignalen. Is uw datanetwerk niet beschikbaar vanwege een storing? Schakel dan onze storingsdienst in.

 

 

Maak een afspraak
Orsatel bij klanten aan het werk in de wijk.JPG
Verhuizing of uitbreiding gepland?

Wij verhuizen uw netwerk en apparatuur (overdag of 's nachts)

Wij verzorgen niet alleen de ontwikkeling en aanleg, maar ook de nazorg van uw systeem of latere uitbreiding. Bij een interne verhuizing binnen uw organisatie, of de verhuizing naar een andere locatie, verzorgen wij in nauw overleg met uw medewerkers de verplaatsing van elk werkstation en alle randapparatuur met de bijbehorende gebruikersrechten. Om de mensen zo weinig mogelijk tot last te zijn en ervoor te zorgen dat uw mensen overdag gewoon hun werk kunnen blijven doen, betekent dit nog weleens dat wij in de nachtelijke uren actief zijn. Gaat u uw ict verhuizen?

 

 

Maak een afspraak
Orsatel monteurs


Serverruimten inrichten

Lees meer


Glasvezel bekabeling

Lees meer


Werken in de cloud

Lees meer